Välgörenhet

Frivillig entréavgift går oavkortat till välgörenhet

Alla ska alltid kunna komma och se våra utställningar helt kostnadsfritt. Vi själva står själv för hela ”risken” att satsa på utställningen och arrangemanget runt det. Förhoppningsvis säljer vi en del objekt där vi kan få in pengar för att kunna köra vidare och anta nya utmaningar. I och med att vi lyckas attrahera så många besökare så är det ett ypperligt tillfälle att försöka hjälpa till/göra lite skillnad för de som verkligen behöver hjälp. Därför provade vi på vår utställning MYSTIK 2014 i Göteborg att ha en frivillig entréavgift. Besökare fick, om dom ville, ge ett bidrag i insamlingsbössor till Världens Barn. Ett av objekten hade vi auktion på, där hela summan gick till Världens Barn och vi själva skänkte en krona per besökare. Tillsammans lyckades vi samla in över 100 000 kr år 2014!
På 2016 års utställning Traveler samlades in 324 771 kr* i frivillig entréavgift, som vi oavkortat skänkte till Läkare utan gränser. 2019 års utställning Seaside går den frivilliga entréavgiften till Jontefonden.

Många besökare kommer med bil, därav ett problem med parkering och säkerhet/ordning kring detta. Vi samarbetar med det lokala föreningslivet då de ställer upp med funktionärer kring parkeringsplatsen. Parkeringsavgiften är frivillig och går oavkortat till lokala föreningslivet. Tack vare detta så blir det ordning på parkeringen, mer skyddat för skadegörelse och eventuella inbrott.

Man kan som besökare fortfarande besöka oss helt gratis… så många gånger man vill.

*200 000 kronor kan räcka till utrustning för att förlösa 2 200 barn på ett säkert sätt eller räcker till en dos mässlingsvaccin till 86 960 barn.