A New Horizon

Äntligen! Bertil Vallien till Strandverket! Tisdag till söndag kl 12.00–18.00 och pågår till 22/8–19/9

A New Horizon

Konstutställningen A New Horizon som Bertil Valliens stora konstutställning heter slår upp portarna den 22 augusti med vernissage kl 17.00. Utställningen äger rum i Strandverkets konsthall på Marstrandsön.

Bertil har sin utställning i bottenvåningen och Stanislaw Zoladz ställer ut sina akvareller på ovanvåningen, så detta blir tillsammans en konstutställning på ca 1200 kvm!

Öppettider är tisdag till söndag kl 12.00–18.00 och pågår till 19/9.
Fri/Frivillig entré som oavkortat går till ECPAT.
Arrangör är PHromotion AB.

 

Bertil Vallien

Bertil är Sveriges mest berömde glaskonstnär och mångfaldigt prisbelönt och rikt representerad på världens museer. Bertil Vallien är framför allt känd som sandgjutningens mästare. Hans massiva, djupt blåfärgade båtar tillhör den moderna glashistorien. ”Jag arbetar gärna med teman. I glaset finns möjligheter som inget annat material kan erbjuda. Det är som att ösa ur en vulkan, där den glödande massan snabbt förvandlas till is. Att i rätt ögonblick fånga uttrycket, ljuset och avlocka glaset dess hemligheter är utmaningen.” – Bertil Vallien.

 

Bertil Vallien.

Stanislaw Zoladz

Stanislaw är född i Polen och han fick sin konstnärliga utbildning på Kraków Academy of Fine Arts. Sedan 1978 är han verksam i Sverige. Motiven för sina akvareller hittar Stanislaw där ljuset är som mest spännande. På sommaren målar han långt ute i skärgården där lummigheten övergår i kala klippor. Han målar mycket natur. Men ofta finns det med ett mänskligt fotavtryck i motivet. Det kan vara en gammal traktor på åkern, eller en röd stuga vid horisonten. Alla Stanislaws målningar har en gemensam nämnare, och det är hans återgivning av ljuset.

 

Stanislaw Zoladz.