A New Horizon

Bertil Vallien och Stanislaw Zoladz ställer ut på Strandverket, Marstrand. Tisdag till söndag kl 12.00–18.00 under tiden 24/8–19/9. Vernissage 22/8 kl 17.00.

A New Horizon

PHromotion kan stolt presentera konstutställningen A New Horizon, i två våningar på 1200kvm, där Bertil Vallien ställer ut på bottenvåningen och Stanislaw Zoladz på ovanvåningen.

Vernissage: 22 augusti 17.00  i Strandverkets konsthall på Marstrandsön.
Öppet: 24/8 – 19/9, tisdag till söndag kl 12.00–18.00 
Fri/Frivillig entré som oavkortat går till ECPAT.

 

Bertil Vallien

Bertil Vallien är Sveriges mest berömde glaskonstnär, mångfaldigt prisbelönt och rikt representerad på världens museer. Vallien är framför allt känd som sandgjutningens mästare och hans massiva, djupt blåfärgade båtar tillhör den moderna glashistorien.

”Jag arbetar gärna med teman. I glaset finns möjligheter som inget annat material kan erbjuda. Det är som att ösa ur en vulkan, där den glödande massan snabbt förvandlas till is. Att i rätt ögonblick fånga uttrycket, ljuset och avlocka glaset dess hemligheter är utmaningen.” – Bertil Vallien.

 

Bertil Vallien.

Stanislaw Zoladz

Stanislaw Zoladz är född i Polen och gjorde sin konstnärliga utbildning på Kraków Academy of Fine Arts. Sedan 1978 är han verksam i Sverige.

”Naturen har alltid varit min inspirationskälla, den dominerar mina verk. Vinter i Skandinavien har alltid gjort ett starkt intryck på mig. Under tidigt vår-vinter gör jag mina arbetsresor till Värmland, Dalsland, Norrland eller Lofoten i Norge för att fånga det låga, starka, väll skulpterande ljuset i den strama, enkla landskapet som finns bara här. På sommaren målar jag i skärgården. Jag inväntar solens rätta belysning på klipporna, fångar skuggor, reflektioner i vatten, målar stenar under vattens yta.

 

Alla mina målningar har en sak gemensamt – ljuset, dess förmåga att skulptera landskapet.” – Stanislaw Zoladz

 

 

 

Stanislaw Zoladz.