Angels City

Kjell Engman, Vattenfalls bergrum, Stenungsund
Namn: Angels City
Konstnär: Kjell Engman
Hemsida konstnär: www.kjellengman.com
Utställningstider 21 september–20 oktober 2013
Kort om utställningen: Fri Entre. Denna utställning var en succé för oss! Efter drygt fyra veckor kunde vi summera ihop besökarantalet till denna utställning. Över 28 000 besökare kom till oss. Gamla som unga, skolklasser, pensionärer… kändes som att alla var där!
FRI ENTRÉ
Om Kjell Engman:
”Mitt skapande utgår från livets cirkel. Jag vill forma glas som känns, som talar till alla våra sinnen. Utnyttja brytningarna och ljuset. Skapa bilder och berätta. Jag drivs av själva sökandet där nyfikenheten, mystiken och mytologin är viktiga inslag. Glaset, den levande massan är min följeslagare.”

Outtröttlig glaskonstnär med gränslös fantasi och berättarglädje som får fritt utlopp i såväl bruks- som konstglas. Kjell Engman hämtar inspiration från djurriket och musikens värld. Han arbetar ofta med större installationer där han även använder sig av element som ljud och ljus. Kjell Engman är flitigt anlitad för offentliga utsmyckningar både nationellt och internationellt.

Ur vår gästbok:

”Det är söndag den 29 sept 2013. Det är en spänning här inne. Med alla konstvärk och all skum musik känner jag mig välkommen. Det är otroliga hantverk vilket jobb. Jag hoppas att ett jobb som detta är roligt för en konstnär är något jag vill bli. Bästa 15-årsdagen någonsin.”