REFLECTION

Ny utställning på Strandverket, Marstrand med Kjell Engman, Oliver Skifs, Amanda Egnell, John Lundqvist, Gunnar Larsson. Alla dagar mellan kl 12.00–17.00 under tiden 18/8–15/9. Vernissage 17/8 kl 17.00.

John Lundqvist

Akvarell är det främsta uttrycksmedlet, men John arbetar även med att måla på mattor, guache och olja. Hans skapande bygger på att vara närvarande i processen. En känsla en siluett eller en färg kan vara utgångspunkten för hans skapande. Och det är själva bildbyggandet som är så intressant, skuggor kan förädla ett gensvar i bilden, att hitta balansen och färgspråket men ljuset är viktigast menar John.

Ofta handlar det om att John skapar något som attraherar som sagor och äventyr, mörker möter ljuset. Landskap och natur från minnen eller barndom blommar upp ibland inom honom som ofta blir bra målningar,  –

 

 

 

”Det finns ett speciellt ljus i känslor och minnen säger John, men det är ett hemligt rum tillägger han. .” – Johan Lundqvist. 
John Lundqvist

5 snabba med Johan Lundqvist

 

1. Kan du berätta om din konstnärliga resa och hur du började som konstnär?

– Min konstnärliga resa började redan vid 6 års ålder då jag själv förstod att jag var begåvad i ämnet, jag var bra på något då, vilket stärkte mitt självförtroende. Max betyg i ämnet genom åren. Sökte till konstskolan Kyrkerud Folkhögskola, 2 år och målade lite och hade någon utställningar här och där. När jag tog ut svängarna och lämnade de traditionella teknikerna så skapade jag ett namn och har fortsatt med det.

2. Vilka är dina största inspirationskällor och hur påverkar de ditt arbete?

– Den första riktiga inspirationskonstnären var Svedin Solem indianer, men nu är det David Lidbetter, för hans måleri väcker något annat i mig.

3. Hur skulle du beskriva din konststil och vilka tekniker föredrar du att använda?

– Min stil är allt och lite till, man vet inte för man är inget av det. Tekniken är varierande men penslar är inte ofta.

4. Finns det något speciellt budskap eller tema som du strävar efter att förmedla genom dina verk?

– Mina målningar brukar beröra så som sagovärld eller något mystiskt, inte alltid men jag gillar det dunkla. Mörker o ljus kraftig kontrast i mellan.

5. Vad gör du helst en solig semesterdag?

– Sol! Nej jag sitter vid ett bord i skuggan vid en hamn i Spanien och tar en öl med goda vänner.