Seaside

– En utställning av Kjell Engman och Linda Ljungblad 21 september – 20 oktober 2019 i Vattenfalls bergrum, Stenungsund

Romantik på bänken, av Kjell Engman.

Inom ramen röd, av Kjell Engman.

Vid vattenhålet, av Kjell Engman.

 

Glaskonst i unik miljö

Kjell Engman är en outtröttlig glaskonstnär med gränslös fantasi och berättarglädje. I höst kan du besöka utställningen Seaside som arrangeras i Vattenfalls bergrum i Stenungsund.
– Jag och familjen har spenderat somrarna med segling på västkusten i 50 år. Vattnet och kusten betyder mycket för mig, vilket illustreras i denna fantasifulla utställning, säger Kjell Engman.

Seaside är den fjärde utställningen med Kjell Engman som PHromotion arrangerar i Vattenfalls bergrum. Varje utställning har lockat runt 25 000 besökare och konstkännare både nationellt och internationellt.
– Vi vill erbjuda unika utställningar i unika miljöer. Med Seaside visar vi konstglas i en karg, industriell miljö vilket skapar en häftig helhetsupplevelse. Vi vill också bidra till att öka intresset för konsten och samtidigt göra en insats för välgörenhet, i år skänker vi den frivilliga entréavgiften oavkortat till Jontefonden, säger Roger Fahlén på PHromotion.

Ovan och under ytan
Seaside är Kjell Engmans största stora utställning. Kjell skapar olika historier kring sina utställningar. I bergrummet kommer en 25 centimeter djup bassäng att installeras, i taket ovanför hängs stora maneter i glas och på botten, under vattenytan, läggs
1 000 trådar fiberobtik och vattenvarelser.
– Runt bassängen spelas ett strandliv upp; med människor, badhytter, hus och skogar.  Med hjälp av belysning och musik skapas en föreställning och ett förhållande mellan varelserna ovan och under ytan. Jag kommer att ställa ut ett 100-tal unika glaskonstverk, säger Kjell Engman.

Akvareller av Linda Ljungblad
På utställningen kan man även se Linda Ljungblads verk, en ung och lovande konstnär från Falkenberg. Nu vid 30 års ålder har hon redan flera framgångsrika utställningar bakom sig. Många konstkännare jämför Linda med Lars Lerin.
– Det ska bli fantastisk roligt att göra denna utställning. Besökarna kommer att få se mycket av det som ligger mig varmast om hjärtat; havet, västkusten, Bohuslän, Göteborg, Halland och spårvagnar; allt sett genom mina ögon och mitt hjärta. Även andra utstickande platser ur mitt liv som jag värnar ömt om kommer att finnas med, säger Linda Ljungblad.

Akvareller av Linda Ljungblad.

”Besökarna kommer att få se mycket av det som ligger mig varmast om hjärtat; havet, västkusten, Bohuslän, Göteborg, Halland och spårvagnar; allt sett genom mina ögon och mitt hjärta.”

– Linda Ljungblad, ställer ut sina akvareller med västkusttema.

Besök Seaside

Vernissage 21 september kl 12.00. Öppet onsdag–söndag 12.00–17.00. Utställningstid: 21 september–20 oktober. Vi erbjuder även bokade visningar. Frivillig entréavgift som oavkortat går till Jontefonden. De tidigare utställningarna med Kjell Engman ”Mystik” och ”Traveler” har resulterat i totalt 420 000 kronor som oavkortat skänkts till organisationerna Världens barn och Läkare utan gränser. 

Seaside har ett samarbete med Stenungsbaden och vi erbjuder vi alla besökare ett spapaket enligt nedan:
Spapaket med trerättersmiddag och spa 18-21.
Priser i standardrum: Sön-tor: 1 998 kr, Fre: 2 598 kr, Lör: 2 798 kr.
Gäller i mån av plats. Bokas här med kod SEASIDE.