REFLECTION

Ny utställning på Strandverket, Marstrand med Kjell Engman, Oliver Skifs, Amanda Egnell, John Lundqvist, Gunnar Larsson. Alla dagar mellan kl 12.00–17.00 under tiden 18/8–15/9. Vernissage 17/8 kl 14.00.
Oliver skifs

Oliver Skifs

Konstnär som jobbar med en mängd konstnärliga uttryck, allt från kostymdesign för teater och film till porträttmålningar.
Man märker dock fascinationen för olika tekniker där han arbetar med akryl, kol och olika skulpterande material, gärna i kombination med sina lädermotiv.

Han har genom sitt intresse för medeltid, fantasy och ”lajv” under många år designat och tillverkat masker och rustningar på beställning till kunder över hela världen.

Han är autodidakt men har själv vid ett flertal tillfällen hållit kurser i sitt specialområde läderhantverk, samt även i färglära och konceptdesign vid diverse konstskolor.

Olivers andra stora intresse, musik, inspirerar ofta till motiven i hans konst, och då ofta
just i läder, vilket han är ganska ensam om.

Man märker dock fascinationen för olika tekniker där han arbetar med akryl, kol och olika
skulpterande material, gärna i kombination med sina lädermotiv.

Detta ger en viss 3D-effekt och gör hans tavlor unika och spännande.

Oliver Skifs

Oliver Skifs konst
Oliver Skifs konst

5 snabba med Oliver Skifs

 

1. Kan du berätta om din konstnärliga resa och hur du började som konstnär?
Jag började arbeta som konstnär 2020 efter en utställning med vänner och bekanta där folk verkade tycka om min stil och materialen jag använder mig av. 
Stilen är en riktig häxbrygd av olika tekniker, stilar och hantverk som jag arbetat med tidigare inom bl.a. design, scenografi och kostymtillverkning.
2. Vilka är dina största inspirationskällor och hur påverkar de ditt arbete?
Jag drar mycket inspiration från de färger som skapas naturligt i miljöerna omkring mig och arbetar mycket med tunna färglager som får finna sin plats på grovt texturerade bakgrunder. När det kommer till motiv så har jag ofta teman som musik, dans och annan scenkonst! 
3. Hur skulle du beskriva din konststil och vilka tekniker föredrar du att använda?
Jag vet faktiskt inte om stilen jag använder mig av har något namn, men ”Mixed Media” är väldigt passande, även om det kanske mer beskriver tekniken.
Jag tycker om att arbeta med texturer och olika dimensioner i mina tavlor. Speciellt i de tavlor jag gör som har motiv i skulpterat läder! 
4. Finns det något speciellt budskap eller tema som du strävar efter att förmedla genom dina verk?
I min uppväxt så har jag haft privilegiet att träffa många duktiga musiker, dansare, konstnärer och folk som brinner för vad de givit sig hän åt, och många gånger ser man bara slutresultatet av långt och hårt arbete. Man ser oftast inte de år av slit som ligger bakom det livsverk som står framför en, och det tycker jag om att illustrera genom att ha väldigt polerade och lystrande motiv på en lite grövre (eller till och med sliten) bakgrund! 
5. Vad gör du helst en solig semesterdag?
Jag jagar mer inspiration, och gör vad jag kan för att få se och uppleva så mycket som möjligt tillsammans med min underbara flickvän Malin.